Internationalt samarbejde

Den internationale dimension er en væsentlig del af værdigrundlaget på Vordingborg Gymnasium & HF. I undervisningen i de enkelte fag, og ikke mindst i forbindelse med studierejserne, lægges der vægt på at udvikle elevernes interkulturelle kompetencer – fx sprogfærdighed samt indsigt i andre landes historie, religion, kultur og samfundsforhold.

Aktiviteter for hele klasser

  • Alle elever tager på studierejse i efteråret i 3g/2hf. Studierejsen indgår i den faglige profil for studieretningen.

Aktiviteter i sprogfagene

  • Udveksling med fransk partnerskole: Lycée Jean Vigo i Millau i Sydfrankrig. Skolen fra Millau kommer på besøg hos os i april, og vi besøger dem i september-oktober i 2g.

Øvrige aktiviteter på tværs af klasser

  • Udveksling med Kinesisk partnerskole: Changzheng High School i Hangzhou nær Shanghai. Vi har udveksling hvert andet år: Næste gang i foråret 2024  med efterfølgende genbesøg i august/september 2024. Rejsen er således for elever i 2g, hvor genbesøget sker i 3g.
  • Etablering af samarbejde med en partnerskole i USA er i gang. Målet er en rejse til USA for elever i 2g i foråret 2024.
  • GALESS (tidligere Water is Life & Global Responsibility) er under omstrukturering. Seks elever deltog i den internationale naturvidenskabskonference ”Water Is Life 2018” i Japan om vand og klimaforandringer. Eleverne boede hjemme hos japanske elever under konferencen. Tre elever deltog i den internationale “Global ResPonsibility Conference 2019” i Spanien om sikkerhed og tryghed og boede ligeledes privat hos de spanske elever.

Nyheder

Se sidste nyt fra Vordingborg Gymnasium & HF her