Mål og Strategi

Mål og strategi for
Vordingborg Gymnasium & HF

Vedtaget af bestyrelsen efter indstilling fra Ledelse, Samarbejdsudvalg, Elevråd og Pædagogisk Råd marts 2019

Mål

Vordingborg Gymnasium & HF har fælles mål, som er klare og gennemskuelige for alle, såvel elever som ansatte. Alle på skolen arbejder aktivt for disse mål:
  • At give hver enkelt elev den bedst mulige uddannelse og uddanne selvstændige og myndige borgere i et demokratisk samfund i en global verden
  • ​.At sikre en skolekultur hvor alle elever har muligheden for at eksperimentere og begå fejl og dermed lære af disse som naturligt led i den faglige udvikling.
  • At øge søgningen til STX og HF for at hæve det generelle uddannelsesniveau i Vordingborg Kommune.
  • At Vordingborg Gymnasium & HF fremstår som det foretrukne uddannelsessted for unge i Vordingborg og omegn.

Strategi

• Planlægning og gennemførelse af aktiviteter, der er målrettet elevernes individuelle evner, talenter og behov.
  • Udvikling af studiepraktik, der understøtter elevernes karrierelæring
  • Udvikling af arbejdsformer, der understøtter elevernes studievaner og faglige kompetenceudvikling
  • Fokus på elevernes arbejdsbyrde
  • Fokus på formativ evaluering og feedback fremfor alene karaktergivning.
  • Fokus på motivation blandt elever, lærere og administration
  • Udvikling af samarbejdet med folkeskoler og privatskoler i skolens opland for at skabe kontinuitet og sammenhæng mellem grundskole og gymnasial uddannelse og dermed styrke uddannelsesniveauet i Vordingborg.
  • Videreudvikling af en skolekultur, der bygger på fællesskab og skolens værdier.