Musikalsk besøg fra USA

Musikalsk besøg fra USA

En ganske almindelig torsdag eftermiddag fik musikholdene 1m og 2m besøg af en jazzkvartet fra USA. De tre af musikerne, danskeren Felix Moseholm, amerikaneren Isaiah Thompson og hollænderen Gideon Tazelaar, er kun 21 år gamle, og studerer alle på det højt estimerede musikkonservatorium Julliard School i New York. Den sidste, trommeslageren Rodney Green, er dobbelt så gammel, har udgivet et væld af jazzplader og spillet med jazznavne såsom Christian McBride, Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Mulgrew Miller og Diana Krall.

Ud over at spille, fortalte musikerne lidt om baggrunden for jazzmusik, og hvordan de reagerer på hinandens improvisation. Der blev også tid til en fin dialog med eleverne omkring bl.a. livet som jazzmusiker og sangskrivning.

Rodney Green var meget imponeret af musikafdelingens faciliteter og udstyr, og fortalte, at det var i et lokale som vores, dog med dårligere grej, at han fik gåpåmodet og energien til at øve og dygtiggøre sig, så han til sidst kunne leve af at spille musik. 
Det var en oplevelse af de helt store at opleve dem spille i et af vores musiklokaler på helt tæt hold.

07-03-2019/ Christian Vaupel

Se billeder fra besøget: Musikalsk besøg fra USA